Reparatie en Onderhoud

Bens laatste liefde

Niet alle voorwerpen hebben restauratie nodig. Voorwerpen gaan stuk, beschadigen of verslijten. Maar dan hoeft het nog niet weg, want wanneer ik het repareer, kan het weer jaren mee.

Kringen in het tafelblad, een gammele stoel, een klemmende deur en een stroeve la. Vervelende problemen maar zeker te repareren. Ik repareer en onderhoud allerlei soorten houten meubelen en voorwerpen. Reparatie en onderhoud is voornamelijk van toepassing op jonge kwaliteitsmeubelen. Dit kunnen meubelen zijn van merken als: Pander, Gelderland, Pastoe of meubelen uit een groot warenhuis als de Bijenkorf. Meubelen komen dan vaak uit de stromingen: art deco, de Amsterdamse of Haagse school, het modernisme of Scandinavisch design.

Naast reparaties kan ik ook een verzekeringsrapport opstellen, bijvoorbeeld bij een ongeval. Vaak vraagt de verzekering om een dergelijk rapport.

Af en toe wijk ik af van mijn reparatie- en onderhoudswerkzaamheden. Dan maak ik een nieuw product, maar bij voorkeur wel met oud hout. Bijvoorbeeld de Schragen tafel, waarvoor ik een schilderij als voorbeeld gebruikte. Een ander voorbeeld zijn de architraven voor een huis dat is gebouwd in de jaren 20. Ieder project is anders, maar voor alle projecten geldt: “Een greep uit het verleden.”.

Parallelweg 30
5223 AL  `s-Hertogenbosch
The Netherlands

+31-(0)73-6131009
+31-(0)6-24272222
question@atelierbenbucx.nl