Atelier Ben Bucx

Houtrestauratie en Houtbewerking

Atelier Ben Bucx

Ambacht uit 's-Hertogenbosch

Het begon allemaal met een 200 jaar oud bureau dat deels nog punt gaaf was. Kwaliteit heeft altijd mijn aandacht getrokken. Met een baan bij een meubelmaker en een opleiding in Antwerpen ging de reis voor mij verder. Met passie heb ik mij toegelegd op diverse klassieke afwerkingen, waarbij ik mij heb gespecialiseerd in het kleuren en politoeren van hout.

20 jaar later is het nog steeds mijn doel om verhalen van oude stukken te behouden. Antiek restaureren, zoals kabinetten, kasten, stoelen en tafels is nog altijd iets wat ik graag doe. In de loop van de tijd ben ik mij ook gaan richten op het houtwerk in het antiek rijdend materieel, dit door mijn interesse hierin. Ik werk veel met Dion Bouton auto's, autointerieurs en motoren van onder andere Harley Davidson en FN.

Daarnaast is reparatie en onderhoud van alle tijden, ook voor houten voorwerpen die nog niet antiek zijn. Vaak repareer ik meubelen en voorwerpen van de Amsterdamse School, Scandinavische meubelen en design meubelen. Deze zijn vaak nog van te goede kwaliteit om weg te doen.

Met wat voor vraag, voorwerp of budget u ook bij mij komt; met veel passie, vakmanschap en creativiteit ben ik u graag van dienst!

Bekijk hieronder een greep uit het verleden.

Reparatie Stoel

Dat zit weer goed

Bekijken

Coulissentafel

Van oud naar nieuw

Bekijken

Bentley

Een nieuw klassiek dashboard

Bekijken

Schragen Tafel

Een greep uit het jaar 1400

Bekijken

Bonheur Kast

Een flinke opknapper

Bekijken

Houten Poelie

Voor een FN uit 1902

Bekijken

Deense Stoel

Nieuwe verbindingen

Bekijken

Iets te repareren?

Neem contact op!

Contact

Parallelweg 30
5223 AL  `s-Hertogenbosch
The Netherlands

+31-(0)73-6131009
+31-(0)6-24272222
question@atelierbenbucx.nl